VERKOOP

Illustraties van Harry Roekens

De illustraties zijn leverbaar op bijna alle formaten en kunnen eventueel ook ingelijst aan u worden geleverd (op bestelling).  Informeer naar de prijs en mogelijkheden via contact.
REGINA.

Egmond aan Zee


Egmond aan Zee is een toeristendorp gelegen aan de kust van Noord Holland. Vroeger was Egmond aan Zee een markant vissersdorp. Er zijn in Egmond nog veel vissershuisjes die laten zien hoe het in het verleden was. Het museum in Egmond aan Zee, ook afgebeeld op deze illustratie, kan veel vertellen over de historie van Egmond aan Zee. 


Alkmaar


Alkmaar is een stad in het midden van Noord-Holland. Het bekendste historisch gebouw in Alkmaar is de Grote Kerk ofwel de Sint Laurenskerk, afgebeeld op deze illustratie. De huizenrij in het midden afgebeeld is de Mient. Alkmaar is bekend om zijn grachten en bruggen in de binnenstad. Alkmaar is een prachtige stad met veel historische
monumenten. 

Volendam


Volendam is een echt toeristendorp met veel souvenirwinkeltjes aan de haven. Het dorp trekt veel toeristen vanuit de hele wereld. Volendam is ook een vissersdorp die bekend staat om zijn palingvisserij, wel in mindere mate dan vroeger. De illustratie toont een aangezicht vanaf het IJsselmeer op de haven en de bekende  "dijk” met zijn vissersboten en cafés. Een uniek beeld van het betoverende Volendam.

Alkmaar


Op de illustratie is afgebeeld de Alkmaars accijnstoren aan de Bierkade. De Bierkade heeft een lange aanlegsteiger waar boten kunnen aanmeren. Bijna de hele omgeving in de buurt van de accijnstoren is terug te vinden op deze illustratie. Alkmaar is goed te bereiken per boot. Als je boot niet groot is kun je varend op de grachten van Alkmaar de binnenstad bewonderen.

Egmond Binnen 


Egmond Binnen is hoofdzakelijk bekend door de Abdij van Egmond, bovenin afgebeeld op de illustratie. In de 10de eeuw is de abdij van Egmond gesticht en is daarmee de oudste abdij van Nederland. De abdij van Egmond is in 1572 met de grond gelijk gemaakt en in 1935 herbouwd. De eerste versie van de abij van Egmond moet volgens de geschiedenis boeken en kunstschilder Claes Jacobsz. van der Heck vele malen groter zijn geweest dat de huidige versie. Egmond Binnen is ook bekend om zijn prachtige duinen en het rustige stukje stille strand waar je alleen maar met de fiets kan komen. In het voorjaar zijn de bollenvelden een lust voor het oog en en zeker niet te missen. Het café "Het Wapen van Egmond-Binnen" rechtsonder afgebeeld  is klassieke dorps cafe is het centrum. Het café heeft rijke historie, vele bekende Nederlandse muziekgroepen uit het verleden hebben daar opgetreden. 

Bergen (Noord-Holland)

Meest in het oog springend gebouw in Bergen is de Ruïnekerk in het centrum. Bergen is een prachtig dorp met een bijzonder gezellige dorpskern. De vele terrassen trekken een indrukwekkend aantal toeristen en dagjesmensen. Het bos rondom Bergen, "het Bergerbos", is het grootste bos van Kennemerland. Voor lange boswandelingen moet je dus in Bergen zijn.

Amsterdam


Amsterdam heeft een veelzijdige geschiedenis en is een stad met een eigen gezicht. Dat zie je terug in de architectuur. De strak tegen elkaar gebouwde grachtenpanden is een onmiskenbaar beeld waarin iedereen direct Amsterdam herkend.  


Haarlem


Haarlem is zo'n duizend jaar oud en ligt aan het water de Spaarne. Op de illustratie is afgebeeld  de molen "De Adriaan" gebouwd in 1778. De molen maalde in het begin tufsteen tot tras. Pas later werd er, zoals de meeste molens in Nederland koren gemalen. In 1932 is de molen "De Adriaan"gedeeltelijk verbrand. Op 23 april 2002, 70 jaar na de brand, wordt "De Adriaan" herbouwd en als toeristisch attractie weer in gebruik genomen.    

Amsterdam


Amsterdam, Nederlandse culturele hoofdstad, is bekend door het rijksmuseum op de derde rij afgebeeld op deze illustratie. Op de illustratie is bovenin afgebeeld het scheepsvaartmuseum met zijn V.O.C. schip. Op de tweede rij bevind zich het theater CARRE  en de westerkerk. Onderin zie je de zeeburgerbrug. Een aanblik van verschillende bezienswaardigheden in de historische stad Amsterdam.
Egmond aan den Hoef 


zaanstreek 

Aan deze illustratie wordt nog gewerkt

Amsterdam 


Sea Palace op het IJ van Amsterdam. 

Amsterdam

Aan deze illustratie word nog gewerkt.

Carre  aan de Amstel 

In het vooruitzicht

Aan de volgende illustraties wordt gewerkt:

  • Amsterdam 10 x
  • Enkhuizen
  • Egmond aan den Hoef
  • Blokzijl
  • langedijk