Harry Roekens 

Aan het woord

F o t o g r a f i e :
"De bekende rode draad in mijn hedendaags leven wordt gevormd door een gepassioneerde drive om te fotograferen. Naast het fotograferen heb ik altijd getekend en geschilderd.
Ik ben gefascineerd door het spel van elementen waarbij ik op zoek ben naar uitgebalanceerde composities refererend aan de kunstgeschiedenis.
Overwegend vind ik het tekenen/schilderen of het fotograferen van de verschijningsvorm van personen of gebeurtenissen belangrijker dan een representatieve registratie van de werkelijkheid."


I l l u s t r a t i e s :
"Tekenen met de computer is een  vaardigheid die niet meer is weg te denken uit de kunstwereld. Sinds ik met de computer aan het tekenen ben denk ik niet meer aan mijn oude tekenmaterialen. De voordelen om met de computer te tekenen zijn zo groot dat ik het niet meer zou willen missen. Met doordachte visualisatie kun je de aspecten van het aangezicht van een dorp of stad ongecompliceerd en 
simplistisch  weergeven. Hoewel ik in mijn illustraties soms de werkelijk niet zo nauw neem is daarentegen het creëren van een uitgebalanceerde composities  een vereiste voor mij."


J o n g s t e   u i t d a g i n g :
"Elk uitdaging heeft een eigen verhaal. En mijn uitdaging om illustraties te maken van dorpen en steden van Nederland was tot nu toe alles behalve gewoontjes! Ik ben de nodige struikelblokken tegengekomen, zeker toen ik net begon met tekenen op de computer. Ik had niet anders dan met potlood/kwast op papier gewerkt. Maar vanaf het moment dat het lukte werd het één constante factor: de enorme drive om beter te worden in mijn vak heeft uiteindelijk resultaat opgeleverd.  Mijn  passie om nieuwe dingen te leren ben ik nooit kwijtgeraakt, ook niet nu ik zeer tevreden ben over mijn resultaten. Van elke nieuwe uitdaging leer ik  weer bij."